امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری پرخاشگری و اختلال دو قطبی

مبانی نظری پرخاشگری و اختلال دو قطبی دسته: علوم انسانی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 61 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 84

مبانی نظری پرخاشگری و اختلال دو قطبی

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

توضیحات :

مبانی نظری پرخاشگری و اختلال دو قطبی در 84 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

فهرست مطالب :

فصل دوم: پیشینه و ادبیات تحقیق 13

پرخاشگری 14

انواع پرخاشگری 18

علل وانگیزه های پرخاشگری 22

كروموزمهای جنسی و پرخاشگری 25

نظریه یادگیری اجتماعی 30

پرخاشگری چگونه یادگرفته می شود 35

كنترل پرخاشگری 41

اختلال دوقطبی 47

دیس وتایمی و سیكلوتایمی 51

سیكوتیك در برابر نوروتیك 53

افسردگی قطبی 65

نظریه های مربوط به افسردگی 67

نقش وراثت در اختلالات دو قطبی 72

الگتروشوك درمانی 76

نظریه های روان یویایی 81

نظریه یادگیری 86

نظریه شناختی 93

بی پناهی آموخته شده اولیه

بخشی از متن :

پرخاشگری:

نفر مورد تجاوز جنسی قرار می گیرد- نشان می دهد كه در كشور ما، پرخاشگری یكی از پدیده های مهم روانی ـاجتماعی است كه قسمت اعظم تاریخ مدون انسان پیرامون آن رقم خورده است. برخی سپیده دم تاریخ را با بیان قتل هابیل بدست قابیل آلوده به پرخاشگری و خشونت می دانند. كوالسكی بر اساس پژوهشهای انجام شده خود می نویسد: از 5600 سال پیش تا امروز بشر فقط 292 سال در صلح و صفا گذارنیده و بقیه را در جنگ و ستیز بوده است اگر تاریخ انسان را ورق بزنیم پر است از خونخواری و قتل و غارت و كشتار و بزرگترین افتخار قهرمانان تاریخ این بوده است كه توده های گسترده تری از انسانها را كشته یا به كشتن داده اند. از آن سردار رومی می توان نام برد كه چهل هزار غلام را در روم به صلیب كشیده است. پادشاهی كه فرمان داد تا هزاران نفر از هواداران یك عقیده را در زمین بكارند و یا از آتیلا و چنگیز ذكری به میان آورد كه مردم شهرهای چندهزار نفری را قتل عام كردند و تیمور كه سراسر ایران را از كله انسان مناره ساخت و یا از ترومن كه صد هزار ژاپنی را در لحظه ای به هلاكت رساند... این است بیلان تاریخ بشر!

در طی این جنگ و ستیزها، شمار افرادی كه كشته شده و یا در اثر بیماریهای واگیری از میان رفته اند، بالغ بر سه میلیلارد و ششصد میلیون نفر بوده است؛ یعنی معادل كل جمعیت فعلی كره زمین. اهمیت موضوع وقتی روشن می شود كه بدانیم شمار كشته شدگان در امریكا بین سالهای 1971 تا 1975 بیشتر از تلفات ارتش امریكا در ویتنام بوده است. در سال 1975 از هر ده هزار نفر امریكایی یك نفر بطور پرخاشگرانه كشته شده است. در مقایسه آماری پرخاشگری و خشونت در ایران با دیگر كشورها- كه مثلاَ در هر پنج دقیقه یك نفر به قتل می رسد و در هر ده دقیقه یك هنوز در مقایسه با بسیاری از كشورهای بزرگ، حتی معدل خشونت و پرخاشگری در جهان، بسیار پایین است.

روان شناسان اجتماعی، پرخاشگری را به عنوان یكی از رفتارهای بیمارگونه مورد مطالعه قرار می دهند و در تلاشند تا عوامل موثر در پیدایی، افزایش یا كاهش آن را معلوم دارند.

(آزاد، 1381)

تعریف پرخاشگری:

پرخاشگری را رفتاری تعریف كرده اند كه هدف آن صدمه زدن به خود یا دیگری باشد و آنچه در این تعریف حائز اهمیت است، قصد و نیت رفتار كننده است یعنی آسیب رسانیدن تصادفی به شخص دیگر، پرخاشگری نیست. مثلاَ اگر توپ فوتبال سهواَ به بازیكن دیگر اصابت كند، پرخاشگری نیست. اما اگر فردی مخصوصاَ بازیكنان را با پا بزند، هل بدهد، تنه بزند و یا فحاشی كند، پرخاشگری است.شاید این تعریف كمتر عینی باشد؛ زیرا می توان از نیات فرد استنباطهای مختلفی كرد. علاوه براین، این تعریف شامل رفتارهایی كه ما معمولاَ بدانها «پرخاشگری» می گوسس، نمی شود. مثلاَ كودكی كه كودك دیگر را از تاب به زمین پرتاب می كند تا خودش سوار شود، قصد آزار او را ندارد؛ اما دیگران رفتارش را پرخاشگرانه می دانند. در عمل بسیاری از پژوهشگران تركیبی از این دو تعریف را به كار می برند رفتاری كه به دیگران آسیب می رساند، پرخاشگری نامیده می شود، به خصوص وقتی كه كودك بداند رفتارش به دیگری آسیب می رساند. اعمال خصمانه ای كه از روی قصد باشد نیز پرخاشگری تلقی می شود.

(ماسن و همكاران،1376)

از این رو، ارائه تعریفی روشن و دقیق از پرخاشگری همچون تعریف سایر مفاهیم علوم اجتماعی دشوار است. این مشكل از آنجا ناشی می شود كه همواره نمی توان مرز روشن و قاطعی بین رفتارهای پرخاشگرانه و غیر آن ترسیم كرد. به عنوان مثال دقیقاَ نمی توان گفت كدامیك از رفتارهای زیر، نمونه هایی از پرخاشگری محسوب می شود:

  • سارقی كه به هنگام دزدی با صاحب مال گلاویز می شود؛
  • مال باخته ای كه در دفاع از اموال خود با دزد درگیر می شود؛
  • یك شكارچی كه حیوانی را شكار میكند؛
  • بازیكن فوتبالی كه پس از شكست از حریف، توپ خود را پاره می كند؛
  • كودكی كه سهواَ به پدر خود سیلی می زند؛
  • یك جوخه اعدام كه موظف به تیرباران محكوم است؛
  • فردی كه خودكشی می كند؛
  • زنی كه از شوهر خود انتقاد می كند و به او غر می زند؛
  • مردی كه حضور همسرش را در یك مهمانی نادیده می گیرد.

رفتارهای فوق هركدام بخشی از عناصر یك رفتار پرخاشگرانه اند؛ اما بین آنها باید تفاوت قائل شد. در برخی از آنها یك موجود زنده مورد آسیب قرار می كیرد (اعدام یك انسان یا شكار یك حیوان)، در بعضی آسیب به غیر از موجود زنده معطوف می گردد (پاره كردن توپ فوتبال)، در بعضی اوقات گزند ارادی است (مثل شكار) و در برخی مواقع اراده، در آن سهمی ندارد (مانند سیلی زدن كودك به پدر) گاه آسیب جنبه روان شناختی دارد (مانند انتقاد و غر زدن) و زمانی رو به خویشتن دارد (مثل خودكشی) و گاه رو به سوی دیگری دارد (مانند بوكسوری كه مشت به حریف می زند)، و در مواقعی نیز انجام وظیفه را می رساند (مانند انجام وظیفه یك جوخه اعدام).

(حسین آزاد، 1381)

انواع پرخاشگری:

روان شناسان اجتماعی دوگونه پرخاشگری را از هم تمیز می دهند:

1-پرخاشگری هدفی: كه در آن پرخاشگری خودش هدف است و غالباَ با ایجاد درد و هیجان همراه است. وقتی خواهر و برادری با هم دعوا می كنند و به یكدیگر مشت می زنند و یا توهین به كسی كه از او متنفریم و یا صدمه زدن به فردی، برای جبران تحقیری كه روا داشته، نمونه هایی از این نوع پرخاگری هستند.

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری پرخاشگری و اختلال دو قطبی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر